Zondag, 15 april  2007

De 14th Day of the Youth and the Beginners 2007 georganiseerd door sportschool Da Graca in samenwerking met NKA-IFK Nederland. Sportschool Shiai-Jo deed mee aan de Jeugd wedstrijden 8 t/m 17 jaar.
Voor sportschool Shiai-Jo deden 4 deelnemers mee :
Joris Meijer, Joey van Kouwen en de broertjes Beslan en Roelsan Shaipov.

Op deze zonnige zondag in april met zeer warmen temperaturen was er een groot deelnemersveld op gekomen voor dit toernooi. Er was zelf spraken van een international toernooi met 192 vechters uit Nederland, België, Frankrijk en England.

Dit internationale tintje gaf aan dat het er zwaar zou worden voor de vechters van sportschool Shiai-JO. Er heerste tijdens dit laatste toernooi een goede sfeer tussen de vechters onderling en de mee gereisde toeschouwers. Hierdoor was er tijdens het wachten tussen de verschillende poules tijd voor de nodige ontspanning.

De vechters van sportschool Shiai-Jo werden in 4 verschillende poules ingedeeld. Hierdoor werd uitgesloten dat ze tegen elkaar zouden vechten.

Joris Meijer ging als eerste op voor zijn poule tot 45 kg en moest 4 partijen vechten. Van de 4 partijen heeft hij 2 partijen verloren en 2 op punten gewonnen. Hierdoor eindigde hij op een  3e  plaats in zijn poule.

Beslan ging als tweede op voor zijn poule tot 50 kg en moest 3 partijen vechten. Beslan ondervond in zijn eerste 2 partijen erg veel tegenstand en liep hierdoor een knie blessuren op waardoor hij zijn laatste partie niet meer kon vechten. Hierdoor eindigde hij op de 4e  plaats in zijn poule.

Joey ging als derde op voor zijn poule tot 55 kg en moest 4 partijen vechten. Joey ondervond in zijn eerste 3 partijen erg veel tegenstand. Door een leverstoot in de 3e partij kon Joey zijn laatste partij niet meer kon vechten. Hierdoor eindigde hij op de 4e  plaats in zijn poule.

Roeslan ging als laatste op voor zijn poule tot 70 kg, en moest 5 partijen vechten. Van de 5 partijen was de eerste een gelijk spel, zijn tweede verloren en zijn derde ook een gelijk spel. Echter door de zware tegenstand in de 3e partij had Roeslan een blessuren opgelopen aan zijn scheen. Hierdoor kon hij niet verder vechten en eindigde op een 5e plaats in zijn poel.

Ondanks het warme weer, het sterke deelnemersveld en de blessures was het toernooi een succes voor onze vechters. Een succes wat ze te danken hebben aan hun eigen inzet en kunnen.